10 dingen, die je moet gedaan hebben tijdens je verblijf


1. Bezoek La Roche

Wat?

Gezellig, toeristisch stadje met een overvloed aan restaurants en terrasjes.

Wat te doen?

Bezoek het feodaal kasteel. Ruines van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11de, 12de en 14de eeuw, waarvan vandaag nog steeds nieuwe delen worden blootgelegd. Tijdens de zomermaanden verschijnt elke avond om 22u het spook "Berthe" op de kasteelmuren. Neem daarna een terrasje mee in het dorp, en geniet van de pittoreske omgeving.

2. Bezoek Bastogne - Mardasson

Wat?

Het Mardasson is het belangrijkste herdenkingsteken van WOII in Belgie. Gebouwd ter nagedachtenis van de Slag om de Ardennen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen dit monument, waaronder heel wat (nazaten van) WOII-strijders.

Wat te doen?

Combineer je bezoek met het vernieuwde Bastogne War Museum, vlakbij gelegen. Met recht en reden de grootste toeristische trekpleister in de provincie.

Onze gasten genieten korting!

3. Wandel naar Le Cheslé

Wat?

Een korte, maar vrij pittige en avontuurlijke wandeling. Je wordt echter beloond met een van de mooiste, meest ongerepte panorama's in de Ardennen. Le Chesle is de oudste Keltische Site in Belgie, en heden heropgebouwd.

Wat te doen?

Neem een picknickmand mee. Nadat je de uitzichtpunten bewonderd hebt, kan je afdalen to aan de Ourthe, waar een mooie picknickplaats is aangelegd. De Ourthe is op deze plaats erg breed, en ondiep - ideaal voor kinderen te laten pootjebaden.

4. Maak een kayaktocht.

Wat?

Prachtige, ook voor kinderen haalbare en veilige tocht. Keuze tussen 10km en 25km.

Wat te doen?

Maak voor de 25km-tocht voldoende tijd vrij, en neem ook iets mee om te eten. Deze tocht voert je langsheen Le Herou, de hoogte en steilste klimrots in Belgie. Halfweg de tocht kan je even uitblazen op het strand van Maboge - een zonneweide met paviljoen. Het water is hier diep genoeg om te zwemmen. Als gast van Chalet Houffalize geniet je bovendien korting.

Onze gasten genieten korting!

5. Maak een fietstocht.

Wat?

De nieuwe Ravel-fietsroute, haalbaar voor ongeoefende fietsers.

Wat te doen?

Dit nieuw aangelegd asfaltpad loopt op de bedding van een vroegere spoorlijn, en is dus 100% verkeersvrij. Met de fiets klim je licht vanuit Houffalize richting Bastogne (21km). Je komt uit aan het Mardasson, dat je kan bezoeken (zie hierboven). In Bastogne stop je voor een kop warme chocomelk in Hotel Leo2 (naast restaurant Leo). Als dit niet de lekkerste chocomelk is die je ooit dronk, betalen we je verblijf terug. Fietsen kan je bij ons huren.

Wij voorzien fietsen!

6. Sla de beentjes eens los.

Wat?

De gevaarlijkste en bruinste kroeg van de Ardennen.

Wat te doen?

Elke zaterdagavond, vanaf 23u, geven de eigenaars van de kroeg "La Petite Fontaine" het beste van zichzelf met een set live muziek. Sla wat Chouffe achterover, en sla de benen los! Het nabije restaurant "La Grange" serveert uitstekend steak en forel.

7. Ga eens uit eten.

Wat?

La Fleur de Thym en Le Bistot des Saveurs, Houffalize

Wat te doen?

Geniet van de geuren en smaken. De Chefs van beide restaurants verwennen je met heerlijke gerechten. Geniet na de maaltijd van een koffie met versnaperingen, aangeboden door Chalet Houffalize.

Gratis koffie met versnaperingen!

8. Bezoek Achouffe.

Wat?

Achouffe is een pittoresk dorpje, gelegen in een beboste vallei. Vlaams is er de voertaal.

Wat te doen?

Bezoek de brouwerij van Achouffe, waar het heerlijke Chouffe bier wordt gebrouwen (maar vergeet de bottelarij in Fontenaille, loont de moeite niet). Snuister rond in de nieuwe shop. Neem een terrasje mee. Achouffe is ook een uitvalsbasis voor schitterende wandelingen.

9. Bezoek een grot.

Wat?

Ten onrechte onderschat! De grotten in de Ardennen zijn absoluut een bezoek waard.

Wat te doen?

Begeleid bezoek doorheen de grotten. Leerrijk en fascinerend tegelijk. In Remouchamps wordt een deel van het traject afgelegd per boot. In Han en Hotton kan je het bezock combineren met andere aktiviteiten ter plaatse (wildpark, wandeling). Maak er ineens een daguitstap van!

10. Geniet van de woning.

Wat?

Reeds 10 jaar aan de top in de Ardennen. Niet tevreden, geld terug!

Wat te doen?

Geniet van een Chouffe op het terras. Neem een verkwikkende sauna. Luister naar de stilte. Gezellig BBQen met vrienden. Knus samenzijn rond het haardvuur. Nog nood aan meer ideeen? Laat ons u helpen om uw vakantie in te vullen. We staan graag voor u klaar.!

Bekijk uw verblijfplaats